Hallo en welkom bij knutsel en freubel. Hier staan allerlei leuke knutselideeƫn, recepten en nog veel meer!
Veel plezier!

zaterdag 8 maart 2014

Kletskoppen


Dit zijn de benodigdheden voor 36 stuks.
  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 60 gram boter
  • 150 gram lichtbruine basterd suiker
  • 50 gram bloem
  • 1/4 theelepel kaneel
  • zout
  • 2-3 theelepel water
Bereiding: Rooster de amandelen voor 3-5 minuten, hak ze vrij grof. Smelt de boter in een steelpan, haal de pan van het vuur. Meng door de boter eerst de basterd suiker en daarna de bloem, kaneel en een beetje zout. Voeg daarbij 2 theelepels water en de amandelen.
Het deeg moet voldoende samenhang hebben om met een theelepel in hoopjes op de bakplaat te kunnen leggen. Verdeel het deeg op de bakplaat met een theelepel, dus hoopjes van ongeveer een theelepel. Doe de kletskoppen in een voor verwarmde oven (175 graden) en bak ze in 7-10 minuten bruin. Ze zijn goed als ze de kleur van karamel hebben.
Bron: http://receptenkoekjes.nl/kletskoppen/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen